Team

JASPER VAN ORDEN

JASPER VAN ORDEN

Liefde voor ‘de stad’ bracht me bij Realconomy’

Ik heb een voorliefde voor steden. Niet alleen omdat ik Rotterdammer ben. Of omdat ik ‘design thinking’ studeerde in wereldsteden als Berlijn en Boston. Het komt doordat steden bij uitstek plekken zijn waar mensen, culturen en gedachten elkaar ontmoeten en waar creatieve ideeën ontstaan én gestalte krijgen. In zo’n omgeving voel ik me thuis.

Hierin ben ik niet alleen, want steden groeien en de druk op de stad neemt toe. Daardoor komen welzijn en leefbaarheid onder druk te staan. Daar komen we op het punt waar ik als gebiedsontwikkelaar mijn bijdrage wil leveren. Op verschillende dossiers werk ik samen met alle betrokken partijen aan actuele thema’s als ruimtegebruik, mobiliteit, energieverbruik, inclusiviteit, klimaat en technologie.

Gebiedsontwikkeling gaat voor mij, en voor iedereen bij Realconomy, verder dan alleen een mooie plek of een mooie verzameling gebouwen. We willen stukken stad maken die toekomstbestendig zijn en waar diverse mensen en functies elkaar versterken.

Mijn fascinatie voor stedenbouw en (hoogbouw)architectuur werd na mijn studie verder gevoed in mijn werk als grafisch en ruimtelijk ontwerper voor onder meer het Ministerie van VROM, Rotterdam Centraal, Randstadrail, het stedenbouwkundige magazine S&RO en mijn eigen bedrijf Rodesk, een designbureau voor user experience met een focus op sport en stedelijke ontwikkeling. Het groeide uiteindelijk uit tot de passie voor stadsontwikkeling die me bij Realconomy bracht. En die me daar ook nog lang zal houden.

MEER WETEN?

Linkedin profiel

Mijn collega's

 • HANS VAN ROSSUM

  Managing Director / Partner Bij Realconomy Link
  HANS VAN ROSSUM
 • BASTIAAN VAN DER KNAAP

  Partner Bij Realconomy Link
  BASTIAAN VAN DER KNAAP
 • MAX VAN DER KNAAP

  Gebiedsontwikkelaar Bij Realconomy Link
  MAX VAN DER KNAAP
 • Koos Valkenburg

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  Koos Valkenburg