Gebiedsontwikkeling Feyenoord City
Project

Gebiedsontwikkeling Feyenoord City

scroll down

Terwijl Rotterdam-Zuid bloeit als nooit tevoren luidt Feyenoord City een nieuw hoofdstuk in van een sportief succesverhaal waar heel de stad aan mee blijft schrijven.

  • Partners
  • Gemeente Rotterdam, Feyenoord
  • Status
  • In ontwikkeling
  • Verwachte afronding
  • Medio 2024

Verweven met de stad in al haar facetten

Projecten in grootstedelijke gebiedsontwikkeling zijn stuk voor stuk uniek: dat is haast onvermijdelijk vanwege de uitzonderlijke condities die de context en historie van een stadscultuur er telkens opnieuw aan stellen. Toch is onze betrokkenheid bij de totstandkoming van Feyenoord City een traject dat ons met een speciaal gevoel van trots vervult. Omdat we net als Feyenoord innig verweven zijn met Rotterdam in al haar facetten, maar zeker ook omdat dit een operatie is die zijn weerga niet kent in het verhaal van een stad die als een Feniks van staal, glas en beton uit haar eigen as herrees.

Een ambitieus project vol Rotterdamse realiteitszin

Rotterdam staat bekend als een bolwerk van durf en ambitie, maar dan wel zonder pretenties of dikdoenerij. Soms een tikje eigenwijs en zeker niet bang, maar altijd met beide benen stevig op de grond. Diezelfde mentaliteit is voelbaar in ieder aspect van Feyenoord City: een nieuwe plek om een ijzersterk verleden met alle respect de toekomst in te tillen. Hoezeer de Kuip de stad ook aan het hart gaat, het stadion voldoet in haar huidige vorm niet meer aan de behoefte van het legioen dat Feyenoord maakte tot wat het is. Let wel: met een entertainmentpaleis of een tempel voor godenzonen hoef je ‘op Zuid’ niet aan te komen. De sportieve ziel van de stad vraagt om een unieke benadering die op alle fronten klopt.

Feyenoord City: visie tot ver voorbij de doellijn

Daarom krijgt ten zuiden van de Maas een visie gestalte die verder reikt dan de doellijn van het voetbalveld. Een multifunctioneel complex van ruim 300.000 m2, compleet met woontorens, een hotel, sportfaciliteiten, leisure- en retailfuncties verrijst in organische samenhang met een gloednieuw Feyenoordstadion dat plaats biedt aan 63.000 fans. Zo geeft de stad alle ruimte aan wonen, sporten, werken en recreëren in een allesomvattende kijk op de toekomst van een bewogen geschiedenis.

Vanaf de grond

In samenspraak met Gemeente Rotterdam en in opdracht van Feyenoord heeft Realconomy de eer om zich als kwartiermaker over dit gebiedsbrede project te ontfermen. Onder die positie valt het selecteren van risicodragende partijen binnen de gebiedsontwikkeling als geheel, de opzet en oprichting van de juridische structuur voor Feyenoord City, het opstarten van de grondverwerving, de planoptimalisatie en financiële haalbaarheid daarvan en het leveren van input voor de benodigde producten waar de planologische procedures om vragen. Een gewichtige taak? Absoluut, maar ook een opgave om trots op te zijn: zeker nu we ons gesteund weten door de Gemeente, de club Feyenoord met haar directie en de drive van een legioen dat deze stad vanaf de grond heeft opgebouwd.

Wil je meer weten over dit project?

Neem contact op
Project

Groen woongebied & sportcampus Leidschendam

Realconomy is hier actief betrokken bij een multifunctioneel project dat de inwoners van Leidschendam op alle vlakken en schalen met elkaar verbindt.

Meer informatiearrow
Groen woongebied & sportcampus Leidschendam

Meer weten over onze projecten?