CONSULTANCY
Diensten

CONSULTANCY

Realistische ontwikkeling of wishful thinking? Bij Realconomy beschikken we over de kennis, ervaring én het netwerk om op die vraag een helder antwoord te geven.

We bouwen financieringsmodellen en halen op basis van een solide businesscase de financiering op voor gebiedsontwikkeling gerelateerde projecten.

Financiële visie op businescase

Financiële visie op businescase

Realconomy ontwikkelt tijdens de initiatieffase van (her)ontwikkelingsprojecten de businesscase en toetst de financiële haalbaarheid van het project. Deze businesscase omvat tevens onze financiële visie op de kansen voor de ontwikkelings-, verbouw- of transformatieopgaven. Daarbij brengen we onder meer de financiële risico’s, vermogenscomponenten en benodigde investeringen in kaart. Dit doen we voor opdrachtgevers, maar ook voor eigen ontwikkelingen waarin we met partners optrekken.

Fundament onder besluitvorming

Fundament onder besluitvorming

Deze ‘routekaart’ biedt de mogelijkheid om een eerste toetsing van het project te doen. De kennis en kunde die wij en onze partners, waaronder Catalyst Advisors, inbrengen, vormen een solide fundament waarop een zorgvuldige overweging en uiteindelijk een besluit kan worden gemaakt. Bovendien hebben wij de ervaring en vaardigheden in huis om zowel publieke als private partijen met elkaar te verbinden.

Daadwerkelijke financiering

Daadwerkelijke financiering

Onze betrokkenheid blijft niet beperkt tot het geven van advies. Realconomy realiseert ook de daadwerkelijke financiering van gebiedsontwikkeling gerelateerde projecten. Financiering van integrale ontwikkeling via reguliere partijen als algemene banken is vandaag de dag een uitdaging. Dankzij ons uitgebreide netwerk - dat zich uitstrekt van de grote pensioenfondsen en verzekeraars tot binnen- en buitenlandse algemene banken en informal investors - kunnen wij voor ieder project maatwerkoplossingen bieden. Door gestapelde financiering toe te passen, brengen we verschillende financiële stromen samen in één financieringspropositie, die voor ieder dossier perfect op maat wordt gemaakt. Daarmee vormt Realconomy het fundament onder de daadwerkelijke realisatie van een (her)ontwikkelingsproject.

VRAGEN?

BASTIAAN VAN DER KNAAP
CONTACT

BASTIAAN VAN DER KNAAP

We kijken graag samen naar jouw financiële opgave!

Zoek contact arrow

PROJECTEN

Project

FEYENOORD CITY

Het Rotterdam van morgen. Een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers.

Meer informatiearrow
FEYENOORD CITY
Project

KNOOPPUNT SPANGEN

Realconomy begeleidt het financieringstraject en is mede-initiator van de aangrenzende gebiedsontwikkeling.

Meer informatiearrow
KNOOPPUNT SPANGEN