SOCIALE IMPACT
Diensten

SOCIALE IMPACT

Bij Realconomy maken we ons sterk voor een duurzame en inclusieve stad. Dat doen we door bedrijven te ondersteunen die willen investeren in sociaal ondernemerschap. Financieel en met kennis en advies.

Zo maken we met elkaar sociale impact.

Publiek-private gebiedsontwikkeling

Publiek-private gebiedsontwikkeling

Realconomy draagt graag bij aan steden waarin iedereen mag en kan meedoen. Rotterdam, de stad waar wij zijn gevestigd en werken aan belangrijke gebiedsontwikkelingen als Feyenoord City, heeft op dat vlak voldoende maatschappelijke uitdagingen. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsparticipatie, talentontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren en de toegankelijkheid tot (betaalbare) duurzame energie. Die uitdagingen kunnen niet alleen worden aangepakt door de overheid. Ook bedrijven kunnen verandering in gang zetten. Een doortastende krachtenbundeling tussen de publieke en private sector is dus nodig. Realconomy kan een verbindende rol spelen binnen die publiek-private samenwerking.

Onze projecten arrow
Ervaren partners

Ervaren partners

Realconomy ondersteunt sociaal betrokken ondernemers vanuit het Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR), waarvan we samen met de Rebel Group mede-initiatiefnemer zijn. We worden hierbij gesteund door het Sint Laurensfonds en andere Rotterdamse fondsen die investeren in het SIFR. Met onze samenwerkingspartners Voor Goed – Rotterdam Impact Agency en de Gemeente Rotterdam delen we de doelstelling om de maatschappelijke uitdagingen van de stad aan te pakken met investeringen en programma’s rond betekenisvol ondernemen, beleid en subsidies. Stichting Maatschappij en Onderneming en de Erasmus Universiteit voeren het continue impactonderzoek uit. Samen met deze ervaren en maatschappelijk betrokken partners werken we zo elke dag actief aan een duurzamer en inclusiever Rotterdam.

Bezoek sifr.nl arrow
Investeren in betekenisvolle ondernemingen

Investeren in betekenisvolle ondernemingen

Om de stad sociaal-economisch sterker te maken, investeren wij in bedrijven die betekenisvol willen ondernemen en maatschappelijke uitdagingen op een bedrijfsmatige en innovatieve manier willen aanpakken. We zijn er voor drie typen ondernemingen: 1. Bestaande en nieuwe betekenisvolle Rotterdamse ondernemingen; 2. Succesvolle betekenisvolle ondernemingen die zich in Rotterdam willen vestigen; 3. Bestaande Rotterdamse ondernemingen die meer betekenisvol willen ondernemen.

Financiering, kennis en advies

Financiering, kennis en advies

Deze bedrijven ondersteunen we met drie soorten financiering, afhankelijk van de levensfase van de onderneming: technische assistentie financiering, startkapitaal en durfkapitaal. Daarnaast verschaffen Realconomy en de aangesloten partners toegang tot kennis en advies over sociaal ondernemen en gemeentelijk beleid, impactprogamma’s en subsidiemogelijkheden; zaken die stuk voor stuk nodig zijn om betekenisvol ondernemen tot een succes te maken.

Over financiering arrow

Met Realconomy maken we graag duurzame impact bij alles wat we doen. Dat doen we met het Social Impact Fonds, dat geen winstoogmerk heeft en is ontstaan uit oprechte maatschappelijke betrokkenheid.

MEER INFO?

BASTIAAN VAN DER KNAAP
Over Bastiaan

BASTIAAN VAN DER KNAAP

Ook sociale impact maken? Neem contact met het Social Impact Fonds Rotterdam via info@sifr.nl

Zoek contact arrow