Heritage Plaza Consortium gaat Plaza Hotel Curaçao herontwikkelen

Heritage Plaza Consortium gaat Plaza Hotel Curaçao herontwikkelen

Realconomy maakt onderdeel uit van het Heritage Plaza Consortium dat in verregaande onderhandeling is met APC over de herontwikkeling van het Plaza Hotel in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Binnen dit consortium werken we samen met vastgoedexpert Ab van der Wiel (bekend van onder meer het prijswinnende vastgoedproject De Meelfabriek in Leiden) en voormalig voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer, die zeer betrokken is bij het eiland Curaçao.

Impuls voor Curaçao

Het Plaza Hotel is gelegen in de geliefde wijk Punda. Binnen het Heritage Plaza Consortium bundelen we de krachten om de locatie van het voormalige Van der Valk Hotel en de directe omgeving duurzaam te ontwikkelen. Door onderwijs, cultuur, wonen en publieke voorzieningen te combineren willen we Willemstad en het eiland Curaçao van een economische impuls voorzien. Daarnaast transformeren we de publieke ruimte en het waterfort tot een plek waar bewoners en bezoekers samen kunnen vertoeven. Het unieke karakter van dit Unesco-werelderfgoed wordt daarbij uiteraard gewaarborgd en gerespecteerd.

Lokale expertise

Het project wordt ontwikkeld met zoveel mogelijke inzet van lokale expertise. Opdrachtgever is het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), dat op 17 september 2020 eigenaar werd van het Plaza Hotel en een gedegen, solide en prudente beleggingsbeleid voert om de pensioenen van haar deelnemers te waarborgen.

Respect voor het verleden

In oktober 2019 was Realconomy aanwezig op de summit ‘Invest in Willemstad’. Hier bogen we ons met lokale en Nederlandse bedrijven, overheidsinstanties en andere stakeholders over de revitalisering van de hoofdstad van Curaçao. Onze boodschap destijds: alleen als publiek en privaat zij aan zij optrekken, kan respect voor lokale geschiedenis, identiteit en traditie gewaarborgd worden. Daarmee wordt de weg opengelegd naar een bruisende stad vol onmiskenbaar karakter. De ontwikkeling van het Plaza Hotel en de directe omgeving sluit naadloos aan op die visie.

Gerelateerd nieuws

Masterplan Feyenoord City vastgesteld door College van B&W Link

Masterplan Feyenoord City vastgesteld door College van B&W

Realconomy vormt als onderdeel van het dagelijks bestuur van de Stichting een cruciale schakel in deze gebiedsontwikkeling.

Realconomy denkt op Curaçao mee over het Willemstad van de toekomst Link

Realconomy denkt op Curaçao mee over het Willemstad van de toekomst

Tijdens het summit ‘Invest in Willemstad' bogen we ons over de op handen zijnde revitalisering van Curacao.