Mijlpaal Op Zuid: Masterplan Feyenoord City vastgesteld door College van B&W

Mijlpaal Op Zuid: Masterplan Feyenoord City vastgesteld door College van B&W

Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft het Masterplan Feyenoord City aangeboden aan het Rotterdamse College van B&W. Het College heeft het Masterplan goedgekeurd en aangeboden aan de Gemeenteraad. Daarmee wordt de realisatie van Feyenoord City ineens een stuk concreter. Het Masterplan geeft een realistisch beeld van hoe Feyenoord City er ruimtelijk uit komt te zien, en welke economische en sociaalmaatschappelijke effecten worden beoogd. Daarmee vormt het Masterplan een belangrijke onderlegger voor het bestemmingsplan. Feyenoord City genereert een complete transformatie van een nu nog onaantrekkelijk gebied met een grote positieve impact op de omliggende stadswijken en de stad Rotterdam als geheel.

Impressie – OMA en LOLA
Impressie – OMA en LOLA

Allesomvattend

Feyenoord City als een kloppend hart van de stad vraagt om een allesomvattende aanpak. De totale bebouwing en de omliggende buitenruimte wordt veranderd in een gebied waar iedereen wint: fans, bewoners en bezoekers. Zo worden wonen, winkelen, mobiliteit en natuurlijk sport, slim en duurzaam verweven in een binnenstedelijk project dat de komende jaren tot ver buiten de Maasoevers in het oog zal blijven springen.

 

Realconomy vormt als onderdeel van het dagelijks bestuur van de Stichting een cruciale schakel in deze gebiedsontwikkeling.

Gerelateerd nieuws

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor nieuwe ontwikkeling Link

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor nieuwe ontwikkeling

Van oude manege met omliggende sportcomplexen naar multifunctionele sportcampus in Leidschendam.

Groen licht voor de volgende stap uit Stadionplan Feyenoord Link

Groen licht voor de volgende stap uit Stadionplan Feyenoord

Goed nieuws voor Rotterdam: de seinen staan op groen voor een volgende fase van Stadionplan Feyenoord.