Groen licht voor volgende stap stadionplan Feyenoord

Groen licht voor volgende stap stadionplan Feyenoord

Een nieuw stadion voor Feyenoord is weer een stap dichterbij. Feyenoord Rotterdam en Stadion Feijenoord hebben groen licht gekregen om een nieuwe fase van de voorbereiding van de bouw van een nieuw multifunctioneel stadion in te gaan. Bij Realconomy zijn we daar, als partner van het eerste uur, uiteraard blij mee.

Positieve aanpassingen businesscase

Het groene licht kwam er onder meer doordat International Stadia Group (ISG) de geactualiseerde businesscase op alle fronten positief heeft beoordeeld. Bij het opstellen van de geactualiseerde businesscase werd optimaal gebruik gemaakt van eerdere onderzoekresultaten van ISG. Zo gaat Nieuw Stadion B.V. een deel van de horeca uitbesteden. Stadion Feijenoord en Feyenoord Rotterdam kunnen zich daardoor op hun kerntaken blijven focussen, wat onder meer inhoudt dat de activiteiten van Kameraadjes en Het Legioen bij de betaald voetbalclub blijven. Daarnaast is het aantal zakelijke stoelen verlaagd, aansluitend bij de conclusies uit het marktonderzoek van ISG.

Binnen budget

Ook het ontwerp is verder gestroomlijnd, zonder in te boeten op budget of op de sfeer, het karakter en de functionele aspecten van het nieuwe stadion. Zo blijven budget en business case volledig op elkaar afgestemd, als garantie voor de haalbaarheid van geprojecteerde inkomsten en rendement.

Cruciale stap

De positieve beoordeling van de businesscase door ISG kan worden gezien als een cruciale stap richting het definitieve ontwerp van het nieuwe stadion en de financiering van de plannen. Het betekent dat Stadion Feijenoord en Feyenoord Rotterdam de tweede tranche van de brugfinanciering kunnen inroepen. De volgende mijlpalen voor het project zijn de selectie en het contracteren van de bouwer en de afronding van de financiering. Daarmee komen beide organisaties dichter bij het uiteindelijke doel: een multifunctioneel stadion, waarmee Feyenoord op zowel sportief als financieel, commercieel en organisatorisch gebied een grote stap voorwaarts kan maken.  

Gemeente blij met voortgang

Dat er belangrijke stappen zijn gezet, blijkt ook uit de reactie van de Gemeente Rotterdam. Die laat weten gelukkig te zijn met de voortgang en voldoende perspectief te zien op een businesscase die binnen de randvoorwaarden van de gemeentelijke position paper blijft. De geoliede samenwerking tussen alle betrokken partijen biedt een uitstekend perspectief op een aftrap die Feyenoord en de stad naar nieuwe hoogten zal brengen.

MEER WETEN OVER DE ROL VAN REALCONOMY BINNEN DIT PROJECT?

Bekijk project

Gerelateerd nieuws

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus Link

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus

Van oude manege met omliggende sportcomplexen naar multifunctionele sportcampus in Leidschendam.

Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy verhuist naar hartje Rotterdam Link

Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy verhuist naar hartje Rotterdam

Sinds augustus 2018 is Realconomy gevestigd in het gloednieuwe kantorencomplex FIRST, middenin het Rotterdam Central District.