Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus

Realconomy heeft een strategische aankoop gedaan die Leidschendam van een nieuwe impuls moet gaan voorzien. Het gaat om Manege Esbi aan de van de Van Ruysdaellaan. Op deze plek realiseert Realconomy in samenwerking met het gemeentebestuur, hockeyclub Cartouche en tennisvereniging Overdam een sportcampus die de verbindende schakel moet worden tussen recreatiegebieden, woonwijken, stadscentrum en de nieuw te bouwen Mall of the Netherlands.

Verbondenheid

De realisatie van de sportcampus is een treffend voorbeeld van de grootse toekomstplannen die Leidschendam heeft op het gebied van wonen, werk en welzijn. De stad is volop in ontwikkeling, maar logische onderlinge samenhang tussen stedelijke functies ontbreekt nu vaak nog. Het is de ambitie van Realconomy om op de sportcampus wél die verbondenheid – zowel ruimtelijk als functioneel – te realiseren. Daarom omarmen we dit sterke plan en gaan we nu op zoek naar de juiste spelers die samen met ons deze ambitie kunnen verwezenlijken.

Samenwerking met stakeholders

Voor geslaagde gebiedsontwikkeling is een stevige samenwerking tussen de publieke, private en particuliere sector nodig. Realconomy regisseert die samenwerking. Daarom zijn bewoners, gebruikers en andere stakeholders uit het gebied uitgenodigd om, samen met ons, aan tafel te gaan en de kaders van het traject te bepalen. Een stevige intentieverklaring vanuit alle stakeholders dient als borging voor deze gebiedsontwikkeling, die uiteindelijk tot een concreet resultaat moet leiden: een stuk stedelijk Nederland waar alle aspecten van toekomstig woongenot slim en duurzaam met elkaar verbonden zijn.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Bekijk project

Gerelateerd nieuws

Groen licht voor volgende stap stadionplan Feyenoord Link

Groen licht voor volgende stap stadionplan Feyenoord

Goed nieuws voor Rotterdam: de seinen staan op groen voor een volgende fase van Stadionplan Feyenoord.

Digitale gebiedsontwikkeling: nieuwe website voor Realconomy Link

Digitale gebiedsontwikkeling: nieuwe website voor Realconomy

We sloegen de handen ineen met de digitale strategen van Rodesk voor de realisatie van de nieuwe Realconomy website.