Realconomy koopt grond in Leidschendam voor nieuwe ontwikkeling

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor nieuwe ontwikkeling

Soms is stedelijke gebiedsontwikkeling een complex samenspel van private en publieke krachtenvelden, vol technische details over financiering, bestemmingsplannen en toekomstbestendige architectuur. Soms is het ook een aangenaam eenvoudige kwestie van een sterk plan omarmen en de juiste spelers vinden om het in de praktijk te brengen. Met de strategische aankoop van een manege en de aanliggende kavel in Leidschendam geeft Realconomy vorm aan een nieuw perspectief voor de stad. Onderlinge verbondenheid in ruimtelijke en functionele zin gaan zorgen voor een bestemming waar woonplaats en bewegingsruimte elkaar wederzijds versterken.

Verbindende schakel

Leidschendam heeft grootse plannen voor de toekomst van wonen, werk en welzijn. De stad is volop in ontwikkeling, maar wat nog ontbreekt is logische onderlinge samenhang. Realconomy gaat daarom de samenwerking aan met gemeentebestuur, hockeyclub Cartouche en tennisvereniging Overdam om een sportcampus te realiseren als verbindende schakel tussen recreatiegebieden, woonwijken, stadscentrum en de nieuw te bouwen Mall of the Netherlands.

Toekomstig woongenot

Bewoners, gebruikers en andere stakeholders uit het gebied zijn uitgenodigd om aan tafel te gaan om samen de kaders van het traject af te bakenen. Een stevige intentieverklaring dient als borging voor gebiedsontwikkeling met concreet resultaat: alweer een stuk stedelijk Nederland waar alle aspecten van toekomstig woongenot slim en duurzaam met elkaar verbonden zijn.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jasper

Gerelateerd nieuws

Digitale gebiedsontwikkeling: de nieuwe Realconomy website Link

Digitale gebiedsontwikkeling: de nieuwe Realconomy website

We sloegen de handen ineen met de digitale strategen van Rodesk voor de realisatie van de nieuwe Realconomy website.

Groen licht voor de volgende stap uit Stadionplan Feyenoord Link

Groen licht voor de volgende stap uit Stadionplan Feyenoord

Goed nieuws voor Rotterdam: de seinen staan op groen voor een volgende fase van Stadionplan Feyenoord.