Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy verhuist naar hartje Rotterdam

Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy verhuist naar hartje Rotterdam

Sinds augustus 2018 is Realconomy gevestigd in het gloednieuwe kantorencomplex FIRST, pal aan het Weena. Ons nieuwe hoofdkwartier is gelegen op de twintigste verdieping, waar we – naast 400 vierkante meter vloeroppervlak – een ongeëvenaard uitzicht op Rotterdam hebben.

Zicht op de stad

Met een imponerende hoogte van 128 meter en de zandkleurige gevel straalt FIRST, ontwikkeld door Maarsen Groep en MAB en ontworpen door De Architecten Cie, de zakelijke grandeur uit die past bij de omringende architectuur in het gonzende Rotterdam Central District. Volgens managing director en partner Hans van Rossum was de keuze voor FIRST eenvoudig. ‘Het gebouw heeft de allure die wij zochten,’ zegt hij. ‘Daarnaast zitten we hier op een toplocatie. We hebben nu letterlijk zicht op meerdere ontwikkeltrajecten waarmee we de komende jaren de stad mooier willen maken.’

Symbolisch en strategisch

De sprong naar FIRST is een symbolische stap en een strategische zet tegelijk. Van Rossum: ‘We zitten graag dicht bij onze partners. En een florerende organisatie verdient een inspirerende werkplek.’ Met een vinger aan de slagader van het Rotterdamse stadsleven, het OV voor de deur en alle voorzieningen die een ontwikkelaar zich kan wensen, is Realconomy klaar voor de toekomst. Onze eigen toekomst én die van Rotterdam. 

Gerelateerd nieuws

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus Link

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus

Van oude manege met omliggende sportcomplexen naar multifunctionele sportcampus in Leidschendam.

Groen licht voor volgende stap stadionplan Feyenoord Link

Groen licht voor volgende stap stadionplan Feyenoord

Goed nieuws voor Rotterdam: de seinen staan op groen voor een volgende fase van Stadionplan Feyenoord.