Suidat Vibrante: Realconomy kijkt vooruit naar het Willemstad van de toekomst

Suidat Vibrante: Realconomy kijkt vooruit naar het Willemstad van de toekomst

Bouwen aan een slimme toekomst betekent vanzelfsprekend over grenzen heen werken, maar tijdens de recente summit ‘Invest in Willemstad’ werd aan die modus operandi wel heel letterlijk invulling gegeven. Samen met een scala aan bedrijven, overheidsinstanties en andere stakeholders boog Realconomy zich van 10 tot 12 oktober over de op handen zijnde revitalisering van Willemstad, het kloppende hart van Curaçao.

Eugene Rhuggenaath, Minister-president Curacao aan het woord
Eugene Rhuggenaath, Minister-president Curacao aan het woord

Nieuwe vitaliteit en duurzame perspectieven vormen de grondslag van operatie ‘suidat vibrante’. In samenwerking met inwoners, bestuurlijke en ondernemende belanghebbenden, lokale experts en supranationale organen zoals de Verenigde Naties is in 2018 een plan in gang gezet om deze Caribische parel haar unieke glans terug te geven. Het doel: een aantrekkelijk en verstandig vervlochten geheel vormen van de verschillende stadsdistricten die Willemstad rijk is en deze duurzaam verweven met de culturele identiteiten die daar hun onmiskenbaar eigen kleuren aan geven.

 

Ambities van dit kaliber vragen om partnerships met de juiste middelen en intenties, waarin privaat en publiek zij aan zij optrekken. Alleen zo is een borging te garanderen van respect voor lokale geschiedenis, identiteit en traditie, terwijl de weg wordt opengelegd naar een nieuw hoofdstuk voor een bruisende stad vol onmiskenbaar karakter. Wat Realconomy betreft gaat de Curaçaose hoofdstad een zonovergoten toekomst tegemoet, gebouwd op het vertrouwen dat een innovatief-bruisende operatie als suidat vibrante verdient.

Gerelateerd nieuws

Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy is verhuisd naar hartje Rotterdam Link

Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy is verhuisd naar hartje Rotterdam

Sinds augustus 2018 is Realconomy gevestigd in het gloednieuwe kantorencomplex FIRST, middenin het Rotterdam Central District.

Groen licht voor de volgende stap uit Stadionplan Feyenoord Link

Groen licht voor de volgende stap uit Stadionplan Feyenoord

Goed nieuws voor Rotterdam: de seinen staan op groen voor een volgende fase van Stadionplan Feyenoord.