Realconomy mede-initiatiefnemer van nieuw Social Impact Fonds Rotterdam

Realconomy mede-initiatiefnemer van nieuw Social Impact Fonds Rotterdam

Het Social Impact Fonds investeert in ondernemingen die betekenisvol willen ondernemen en de maatschappelijke uitdagingen van de stad op een bedrijfsmatige en innovatieve manier willen aanpakken. Deze bedrijven kunnen onder meer worden ondersteund met drie soorten financiering, afhankelijk van de levensfase van de onderneming: technische assistentie, financiering, startkapitaal en durfkapitaal.

Financiering, kennis en advies

Naast passende financiering zijn ook kennis en ervaring van sociaal ondernemen, subsidiemogelijkheden en (gemeentelijk) beleid nodig om betekenisvol ondernemen tot een succes te maken. Het SIFR biedt toegang tot een uitgebreid netwerk aan partners die kunnen helpen bij het maken en/of aanscherpen van een businessplan. Ook krijgen bedrijven uit het portfolio van SIFR via deze partners toegang tot impactprogramma’s en bestaande subsidiemogelijkheden in Rotterdam.

‘Oprecht maatschappelijk betrokken’

Namens Realconomy is Bastiaan van der Knaap nauw betrokken bij het fonds. ‘Rotterdam heeft de nodige maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsparticipatie, talentontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren en de toegankelijkheid tot (betaalbare) duurzame energie’, zegt Van der Knaap, die tientallen jaren ervaring als bankier heeft en naast Partner bij Realconomy ook statutair directeur is van het Rotterdam Port Fund, dat investeert in het verduurzamen van de Rotterdamse haven.

Van der Knaap: ‘Die uitdagingen kunnen niet uitsluitend worden aangepakt door de overheid. Ook bedrijven kunnen verandering in gang zetten. Met Realconomy maken we graag duurzame impact bij alles wat we doen. Daarom dragen we graag ons steentje bij om er voor te zorgen dat meer mensen daadwerkelijk mee kunnen doen in onze stad. Dat doen we met het Social Impact Fonds, dat geen winstoogmerk heeft en is ontstaan uit oprechte maatschappelijke betrokkenheid. En we doen dat door onze kennis en kunde op het gebied van publiek-private samenwerking in te zetten. Dáár ligt de sleutel voor het duurzamer en inclusiever maken van Rotterdam.’

Het Social Impact Fonds Rotterdam, waarin maatschappelijke organisaties als het Sint Laurensfonds en andere Rotterdamse fondsen investeren, werkt samen met Voor Goed – Rotterdam Impact Agency en de Gemeente Rotterdam. Samen delen we de doelstelling om de maatschappelijke uitdagingen van de stad aan te pakken met investeringen, ecosysteem-versterkende programma’s rond betekenisvol ondernemen, beleid en subsidies. SMO/ Erasmus Universiteit voert het continue impactonderzoek uit. Realconomy verzorgt samen met de Rebel Group het management van het fonds.

OOK SOCIALE IMPACT MAKEN?

Lees meer

Gerelateerd nieuws

Realconomy geeft nieuwe bestemming aan winkelcentrum Spijkenisse Link

Realconomy geeft nieuwe bestemming aan winkelcentrum Spijkenisse

Realconomy verwerft winkelblok in Spijkenisse om het omliggende gebied een flinke boost geven.