Realconomy geeft nieuwe bestemming aan winkelcentrum Spijkenisse

Realconomy geeft nieuwe bestemming aan winkelcentrum Spijkenisse

Realconomy heeft een deel van Winkelcentrum Waterland Spijkenisse – Vlinderveen aangekocht. Het gaat om een enkellaags winkelblok van in totaal 2.500 vierkante meter, dat getransformeerd wordt naar een mix van wonen en commerciële ruimtes. Deze ontwikkeling moet het gebied een flinke boost geven.

Bij de herontwikkeling van het winkelcentrum wordt nauw samengewerkt met de gemeente Nissewaard, die zeer geïnteresseerd is in de herontwikkeling en hier graag aan wil meewerken. De gemeente Nissewaard heeft te maken met een aantal uitdagende vraagstukken van sociaal-economische, maatschappelijke en ruimtelijke aard. Zo kan een deel van de grote woningbouwopgave in de provincie Zuid-Holland worden opgelost door meer woningen te bouwen in Spijkenisse.

‘Heel mooie uitdaging’

‘Voor ons is zo’n herontwikkeling een hele mooie uitdaging, zeker omdat het hierbij gaat om een combinatie van wonen en commerciële ruimtes’, zegt managing director en partner Hans van Rossum. ‘Publieke en private belangen komen hier samen. Dat past bij ons; wij kunnen met onze kennis en ervaring als verbindende schakel optreden en alle neuzen dezelfde kant op krijgen. We gaan er alles aan doen om van dit stukje Spijkenisse een meer levendige en leukere plek te maken, waar mensen graag naartoe komen en verblijven. Een plek die de stad op de lange termijn sterker maakt.’

Meer weten over deze aankoop

Bekijk project

Gerelateerd nieuws

Realconomy denkt op Curaçao mee over het Willemstad van de toekomst Link

Realconomy denkt op Curaçao mee over het Willemstad van de toekomst

Tijdens het summit ‘Invest in Willemstad' bogen we ons over de op handen zijnde revitalisering van Curacao.

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus Link

Realconomy koopt grond in Leidschendam voor ontwikkeling sportcampus

Van oude manege met omliggende sportcomplexen naar multifunctionele sportcampus in Leidschendam.