Realconomy werkt tijdens coronacrisis verder aan sterkere stad

Realconomy werkt tijdens coronacrisis verder aan sterkere stad

De situatie rondom het coronavirus (COVID-19) houdt het hele land in zijn greep. Op internationaal, nationaal en regionaal niveau zijn ingrijpende maatregelen getroffen om verdere verspreiding van dit virus te voorkomen. Ook veel bedrijven gaan de komende periode de gevolgen ervaren van de getroffen maatregelen. In dit bericht lees je wat we bij Realconomy doen om enerzijds verspreiding van het virus tegen te gaan en anderzijds om getroffen ondernemingen bij te staan.

Waarde van sociale interactie

Bij Realconomy werken we met een hecht partnernetwerk, waaronder verschillende gemeenten, aan vitale steden. Dit doen we door gebieden te ontwikkelen waar een grote diversiteit aan mensen samen woont, werkt, leert en recreëert. De huidige situatie laat ons, misschien wel meer dan ooit tevoren, inzien hoe waardevol goede sociale interactie is voor de kwaliteit van leven en een gezonde economie.

Verder werken aan ontwikkeling

Omdat de vraag naar goed wonen, prettig werken en recreëren zal blijven, werken wij ook in deze tijd met collega’s en partners verder aan onze integrale (gebieds)ontwikkelingen. Daarbij zijn we gedreven als altijd, maar de gezondheid van ons allen staat uiteraard voorop. Om die reden werken we sinds maandag 16 maart niet meer vanuit ons kantoor in het centrum van Rotterdam. Wel zijn we via telefoon, mail of videoconference bereikbaar voor iedereen die ons nodig heeft.

Onze bijdrage aan de stad

Bij grote veranderingen ontstaan nieuwe uitdagingen, maar vaak ook nieuwe ideeën. Met het Social Impact Fonds (een fonds dat we samen met onze partner Rebel hebben opgezet om een (financiële) bijdrage te leveren aan een sociaal sterker Rotterdam), onderzoeken we de mogelijkheden om steun te bieden aan ondernemingen die geraakt worden door het coronavirus. De exacte invulling hiervan wordt op dit moment uitgewerkt. Op korte termijn hopen we ons plan hiervoor te presenteren.

Vragen of suggesties?

Wil je meedenken over de plannen om getroffen ondernemingen te ondersteunen of heb je andere vragen of suggesties voor ons? Je kunt contact opnemen via 010 – 31 66 020 of secretariaat@realconomy.com. Voor persoonlijk contact zijn we te bereiken via de gebruikelijke weg.

Gerelateerd nieuws

Realconomy denkt op Curaçao mee over het Willemstad van de toekomst Link

Realconomy denkt op Curaçao mee over het Willemstad van de toekomst

Tijdens het summit ‘Invest in Willemstad' bogen we ons over de op handen zijnde revitalisering van Curacao.

Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy verhuist naar hartje Rotterdam Link

Interne gebiedsontwikkeling: Realconomy verhuist naar hartje Rotterdam

Sinds augustus 2018 is Realconomy gevestigd in het gloednieuwe kantorencomplex FIRST, middenin het Rotterdam Central District.