Team

HANS VAN ROSSUM

HANS VAN ROSSUM
Managing Director / Partner
Realconomy
Projecten
Feyenoord City
SportPark Leidschendam

‘Langdurige impact belangrijker dan alleen maar snel zaken doen’

Een waardevolle, langdurige bijdrage leveren aan de ontwikkeling van steden. Die ambitie was voor mij de aanleiding om in 2016 Realconomy te starten. In Bastiaan van der Knaap vond ik een ervaren partner, die niet alleen dezelfde passie heeft voor de stad maar ook gelooft in onze aanpak om gebiedsontwikkeling veel breder te trekken. Door gebiedsontwikkeling te combineren met financiering en het creëren van sociale impact via het Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) hebben we een sterk en gevarieerd dienstenpakket, waarmee we opereren op het snijvlak van publieke en private belangen.

Ik ken beide kanten van het spectrum. Na mijn studie Technische Bestuurskunde aan de TU Delft leerde ik in verschillende functies binnen Koninklijke BAM Groep en OVG Real Estate het bedrijfsleven en het commerciële vastgoed kennen. Daarna leerde ik bij de Gemeente Rotterdam als projectmanager van Hart van Zuid, Hoofd Gebiedsontwikkeling en Chief Development Officer hoe belangrijk gebiedsontwikkeling is voor steden. Maar ik weet daardoor hoe de processen werken aan de kant van de overheid.

Wat ik aan de publieke kant ook zag, is dat dat overheden soms worstelen om stadsontwikkeling voor de lange termijn goed in te richten. De oproep aan de marktpartijen om te adviseren én te participeren werd lang niet altijd beantwoord. Er zijn voor bedrijven nu eenmaal snellere en makkelijkere manieren om geld te verdienen. Met Realconomy ben ik in dat gat gesprongen. Het is wellicht een klein en ingewikkeld gaatje, waar trajecten langer duren, maar het is wel een vakgebied waarin ik me als verbindende schakel tussen publieke en private partijen als een vis in het water voel. Net als mijn collega’s, die net als ik brede en langdurige impact willen maken.

MEER WETEN?

Linkedin profiel

Mijn collega's

 • BASTIAAN VAN DER KNAAP

  Partner Bij Realconomy Link
  BASTIAAN VAN DER KNAAP
 • JASPER VAN ORDEN

  Gebiedsontwikkelaar Bij Realconomy Link
  JASPER VAN ORDEN
 • ERIK SCHERPENZEEL

  Financial controller Bij Realconomy Link
  ERIK SCHERPENZEEL
 • KOOS VALKENBURG

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  KOOS VALKENBURG
 • JORIS KIL

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  JORIS KIL