Team

JORIS KIL

JORIS KIL
Financieel adviseur
Realconomy
Projecten
Feyenoord City

‘Wat mooi is, kost moeite’

Rotterdam is mooi. Dat vond ik al toen ik hier in 2003 aan de Erasmus Universiteit kwam studeren. Ik raakte direct verknocht aan de stad. Sindsdien heb ik Rotterdam op verschillende manieren leren kennen en op allerlei vlakken zien veranderen. Positief zien veranderen, want de gebiedsontwikkeling van onder meer de binnenstad heeft een grote impact gehad. Allereerst op het aangezicht van de stad, maar vooral ook op de leefbaarheid. Niet alleen de architectuur is ontzettend divers. Dat geldt ook voor de inwoners en de bedrijven in de stad. Die diversiteit, gecombineerd met de ondernemende doen-mentaliteit, is wat mij zo aantrekt aan Rotterdam.

Dat is ook de reden dat ik hier nooit meer ben weggegaan nadat ik mijn economische studie had afgerond en was gepromoveerd. Als consultant bij Deloitte leerde ik het Rotterdamse bedrijfsleven beter kennen. Voor verschillende maritieme en bouwbedrijven analyseerde ik markttrends en bracht ik complexe (financiële) materie tot een begrijpelijke basis, zodat van daaruit strategische actie kon worden ondernomen.

Het mooie aan mijn werk bij Realconomy is dat ik die ervaring kan gebruiken om concreet bij te dragen aan een nóg mooier Rotterdam. Ik bied ondersteuning bij de invulling van de financieringsbehoefte van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas voor de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Een gigantisch project, wat niet alleen een grote impuls gaat geven aan Rotterdam-Zuid, maar aan de hele stad. Bij een project van een dergelijke omvang komen heel wat uitdagingen kijken, maar dat wist ik van tevoren. Het is zoals de naamgever van de universiteit waaraan ik studeerde, Desiderius Erasmus, lang geleden al schreef: ‘Wat mooi is, kost moeite.’

Meer weten?

Linkedin profiel

Mijn collega's

 • HANS VAN ROSSUM

  Managing Director / Partner Bij Realconomy Link
  HANS VAN ROSSUM
 • BASTIAAN VAN DER KNAAP

  Partner Bij Realconomy Link
  BASTIAAN VAN DER KNAAP
 • JASPER VAN ORDEN

  Gebiedsontwikkelaar Bij Realconomy Link
  JASPER VAN ORDEN
 • ERIK SCHERPENZEEL

  Financial controller Bij Realconomy Link
  ERIK SCHERPENZEEL
 • KOOS VALKENBURG

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  KOOS VALKENBURG