Team

ERIK SCHERPENZEEL

ERIK SCHERPENZEEL

‘Rol van linking pin bevalt me uitstekend’

Wat zou je doen als je na 35 jaar de kans krijgt om het eens van de andere kant te gaan bekijken? Kies je voor de veiligheid van de oude, vertrouwde situatie of ga je de uitdaging aan? Ik koos voor het laatste en heb de kans met beide aangegrepen. Vanaf 1984 was ik werkzaam in de accountancy. Ik startte op de internet auditafdeling van een luchtvaartmaatschappij, daarna werkte ik jarenlang als accountant en belastingadviseur bij kleine en middelgrote accountantskantoren. Hier heb ik veel klanten begeleid bij het opzetten van hun financiële administratie, maakte ik jaarrekeningen en deed ik fiscale aangiften voor cliënten.

En toen, in het voorjaar van 2019, kwam die kans om eens aan de andere kant van de spreektafel plaats te nemen. En zelf met die denkbeeldige stuurknuppel de administratie te kunnen sturen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Als financial controller zorg ik dat de financiële administratie up-to-date wordt gehouden, waarmee ik het management ondersteun bij het besturen van de organisatie. Daartoe behoren ook zaken als verzekeringen, het voorbereiden van de jaarrekeningen én het opstellen van de (financiële) meerjarenplannen. Daarnaast doe ik ook de financiële administratie van de eigen projecten, waardoor ik – in nauwe samenwerking met de projectmanagers – een positieve bijdrage lever aan de financiële beheersing van die projecten.

Door de jaren heen heb ik bij heel wat bedrijven en organisaties binnen mogen kijken. Het mooie van Realconomy is dat het een dynamische organisatie van professionals is, waarin ik niet alleen alle ruimte krijg om mee te denken over de financiële koers maar ook verfijningen in de financiële processen kan signaleren en implementeren. In die processen ben ik de vraagbaak, de linking pin tussen de financiële administratie en de rest van de organisatie. Een rol die me uitstekend bevalt en waarbij mijn lange ervaring in de accountancy goed van pas komt. Ik ben nog elke dag blij dat ik die carrièreswitch heb gemaakt.

Mijn collega's

 • HANS VAN ROSSUM

  Managing Director / Partner Bij Realconomy Link
  HANS VAN ROSSUM
 • BASTIAAN VAN DER KNAAP

  Partner Bij Realconomy Link
  BASTIAAN VAN DER KNAAP
 • JASPER VAN ORDEN

  Gebiedsontwikkelaar Bij Realconomy Link
  JASPER VAN ORDEN
 • KOOS VALKENBURG

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  KOOS VALKENBURG
 • JORIS KIL

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  JORIS KIL