Team

KOOS VALKENBURG

KOOS VALKENBURG
Financieel adviseur
Realconomy
Projecten
Feyenoord City

‘Laat mij maar de spin in het web zijn’

Als je ondernemende mensen de ruimte geeft, ontstaan er mooie dingen. Dat zie ik nu bij Realconomy, waar ik begin 2020 toetrad tot een team vol slimme en creatieve geesten. Maar ik zag het ook al toen ik in 1992 na mijn studie Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit mijn werkzame leven begon bij Arthur Andersen. Een uniek bedrijf; wereldwijd een van de grootste partijen, maar in Nederland destijds nog een startup. De collegialiteit was geweldig. En er was dus die vrijheid, die echte ondernemers zo nodig hebben om te kunnen excelleren.

De wereld van vastgoed en gebiedsontwikkeling heeft me altijd getrokken. Waar ‘m dat in zit? Met name in de concreetheid van vastgoed. Je werk speelt zich niet alleen af op papier. Nee, het gaat om échte gebouwen en échte mensen. Daarom ben ik me al bij Arthur Andersen gaan specialiseren in vastgoed. Die focus mocht ik voortzetten toen het bedrijf in 2002 werd opgenomen in Deloitte, waar ik partner werd en in totaal acht jaar de fiscale afdeling vastgoed heb geleid. In de multidisciplinaire teams waarbinnen ik werkte ging het om financiering, verslaggeving, juridische vastlegging en fiscaliteit. Ik had daarin vaak een centrale rol. Dat beviel. Laat mij maar de spin in het web zijn. 

Na 25 jaar bij de grote accountantskantoren te hebben gewerkt, was ik weer meer op zoek naar de ondernemersvrijheid. Die vond ik bij Realconomy. Hier zet ik mijn kennis en ervaring onder meer in ter ondersteuning van het bestuur van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die verantwoordelijk is voor de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City. Ik adviseer daarbij met mijn eigentijdse vertaling van de vier kardinale deugden van Aristoteles: doelgerichtheid, durf, discipline en (oog voor) duurzaamheid. Vastgoed, gebiedsontwikkeling en dienstbaar zijn aan de doelstellingen van de stad Rotterdam; die combinatie past me als een Italiaans maatpak. 

Meer weten?

Linkedin profiel

Mijn collega's

 • HANS VAN ROSSUM

  Managing Director / Partner Bij Realconomy Link
  HANS VAN ROSSUM
 • BASTIAAN VAN DER KNAAP

  Partner Bij Realconomy Link
  BASTIAAN VAN DER KNAAP
 • JASPER VAN ORDEN

  Gebiedsontwikkelaar Bij Realconomy Link
  JASPER VAN ORDEN
 • ERIK SCHERPENZEEL

  Financial controller Bij Realconomy Link
  ERIK SCHERPENZEEL
 • JORIS KIL

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  JORIS KIL