OVER ONS

We bouwen aan de steden van de toekomst, door de realiteit van vandaag te verbinden met de mogelijkheden van morgen.

Steden sterker maken

Voor Realconomy gaat gebiedsontwikkeling om het sterker maken van een stad. Wij willen plekken maken waar wonen, werken en ontspannen op natuurlijke wijze samensmelten. Waar mensen graag willen verblijven. Waar economische, ruimtelijke én sociaal-maatschappelijke ontwikkeling plaatsvindt. Steden klaarmaken voor de toekomst en daadwerkelijke impact maken op de lange termijn. Vanuit díe ambitie is Realconomy in 2016 opgericht.

Publiek-private samenwerking

Publieke en private partijen laten samenwerken, is de sleutel tot succesvolle gebiedsontwikkeling. We bijten ons dan ook graag vast in complexe en integrale gebiedsontwikkelingsprojecten. Daarbij zijn we de verbindende schakel tussen verschillende partijen met verschillende belangen. Van beleidsbepalende overheden tot uitvoerende marktpartijen en van bewoners en belangengroeperingen tot exploitanten en financiers; op het drukke kruispunt waar publiek en privaat samenkomen, houden wij overzicht. We beschikken over een flexibel partnernetwerk, waardoor we per project de ideale partners bij elkaar brengen.

Financiering en sociale impact

Maar we zijn meer dan alleen de regisseur van publiek-private samenwerking. We participeren en investeren ook zelf in gebiedsontwikkelingsprojecten. Daarnaast bouwen we vooruitstrevende financieringsmodellen en halen we op basis van zorgvuldig geanalyseerde businesscases de financiering ook daadwerkelijk op in de markt. Ook zetten we ons actief in voor een duurzamer en inclusiever Rotterdam. Dat doen we door via het Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) bedrijven te ondersteunen die willen investeren in sociaal ondernemerschap.

Ervaring in bedrijfsleven en overheid

Die unieke drietrapsraket van diensten kunnen we bieden dankzij onze ervaring, expertise en ons uitgebreide netwerk. Onze oprichters Hans van Rossum en Bastiaan van der Knaap kunnen bogen op tientallen jaren ervaring in het bedrijfsleven, overheid en de bancaire wereld. Maar nog belangrijker: de ambitie om te bouwen aan sterke, toekomstbestendige steden en sociaal-maatschappelijk impact te maken, komt voort uit pure passie voor het vak. Niet alleen bij hen, maar bij ons hele team.

MEER WETEN OVER WAT WE DOEN?

Bekijk onze diensten

OVER ONS

 • HANS VAN ROSSUM

  Managing Director / Partner Bij Realconomy Link
  HANS VAN ROSSUM
 • BASTIAAN VAN DER KNAAP

  Partner Bij Realconomy Link
  BASTIAAN VAN DER KNAAP
 • JASPER VAN ORDEN

  Gebiedsontwikkelaar Bij Realconomy Link
  JASPER VAN ORDEN
 • ERIK SCHERPENZEEL

  Financial controller Bij Realconomy Link
  ERIK SCHERPENZEEL
 • KOOS VALKENBURG

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  KOOS VALKENBURG
 • JORIS KIL

  Financieel adviseur Bij Realconomy Link
  JORIS KIL